Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Besluitenlijst 3 maart 2025

Uitnodigingen 5 maart 2025

De uitnodigingen die binnen zijn gekomen, gaan over de herdenkingen in mei. Deze worden ook afgestemd met Kabinet en komen nu niet aan de orde.

Besluit:

Voor kennisgeving aangenomen.

Raadsinformatiebrief Beantwoording schriftelijke vragen CDA Vrijwilligersinzet

Z/25/227263 - D/25/2140254

Samenvatting

De fractie CDA (Jochem Jacobs) heeft op 4 februari 2025 schriftelijke vragen (RIS 2025-V-20 ) gesteld over het onderwerp ‘Vrijwilligersinzet’. Voorgesteld wordt de raadsinformatiebrief vast te stellen waarin de gestelde vragen worden beantwoord.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief ter beantwoording van de schriftelijke vragen van het CDA inzake de vrijwilligersinzet.

Aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand Lange Schoolstraat 4 Sint Hubert

Z/24/171059 - D/25/2139727

Samenvatting

Op 19 november 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Lange Schoolstraat 4 te Sint Hubert niet aan te wijzen als gemeentelijk monument en de procedure tot aanwijzing als gemeentelijk monument te beëindigen. In diezelfde vergadering is besloten de procedure tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand op te starten voor dit pand. Voor het nemen van het besluit tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand is de procedure opnieuw opgestart. Dit voorstel betreft het nemen van een definitief besluit ten aanzien van de status als beschermd beeldbepalend pand.

Besluit:

  1. Lange Schoolstraat 4 te Sint Hubert, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie C, perceelnummer 2093, aan te wijzen als beschermd beeldbepalend pand.
  2. Lange Schoolstraat 4 te Sint Hubert, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie C, perceelnummer 2093, te registeren in het gemeentelijk erfgoedregister.

Aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand Wanroijseweg 21 te Mill

Z/24/170906 - D/25/2139906

Samenvatting

Op 19 november 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Wanroijseweg 21 te Mill niet aan te wijzen als gemeentelijk monument en de procedure tot aanwijzing als gemeentelijk monument te beëindigen. In diezelfde vergadering is besloten de procedure tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand op te starten voor dit pand. Voor het nemen van het besluit tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand is de procedure opnieuw opgestart. Dit voorstel betreft het nemen van een definitief besluit ten aanzien van de status als beschermd beeldbepalend pand.

Besluit:

  1. Wanroijseweg 21 te Mill, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie R, perceelnummer 898, aan te wijzen als beschermd beeldbepalend pand.
  2. Wanroijseweg 21 te Mill, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie R, perceelnummer 898, te registeren in het gemeentelijk erfgoedregister.

Aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand Wanroijseweg 19 te Mill

Z/24/170905 - D/25/2139898

Samenvatting

Op 19 november 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Wanroijseweg 19 te Mill niet aan te wijzen als gemeentelijk monument en de procedure tot aanwijzing als gemeentelijk monument te beëindigen. In diezelfde vergadering is besloten de procedure tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand op te starten voor dit pand. Voor het nemen van het besluit tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand is de procedure opnieuw opgestart. Dit voorstel betreft het nemen van een definitief besluit ten aanzien van de status als beschermd beeldbepalend pand.

Besluit:

  1. Wanroijseweg 19 te Mill, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie R, perceelnummer 897, aan te wijzen als beschermd beeldbepalend pand.
  2. Wanroijseweg 19 te Mill, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie R, perceelnummer 897, te registeren in het gemeentelijk erfgoedregister.

Aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand Pastoor Jacobsstraat 43a te Sint Hubert

Z/24/171064 - D/25/2135206

Samenvatting

Op 19 november 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Pastoor Jacobsstraat 43a te Sint Hubert niet aan te wijzen als gemeentelijk monument en de procedure tot aanwijzing als gemeentelijk monument te beëindigen. In diezelfde vergadering is besloten de procedure tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand op te starten voor dit pand. Voor het nemen van het besluit tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand is de procedure opnieuw opgestart. Dit voorstel betreft het nemen van een definitief besluit ten aanzien van de status als beschermd beeldbepalend pand.

Besluit:

  1. Pastoor Jacobsstraat 43a te Sint Hubert, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie C, perceelnummer 2108, aan te wijzen als beschermd beeldbepalend pand.
  2. Pastoor Jacobsstraat 43a te Sint Hubert, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie C, perceelnummer 2108, te registeren in het gemeentelijk erfgoedregister.

Aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand Pastoor Jacobsstraat 45 te Sint Hubert

Z/24/171065 - D/25/2139613

Samenvatting

Op 19 november 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Pastoor Jacobsstraat 45 te Sint Hubert niet aan te wijzen als gemeentelijk monument en de procedure tot aanwijzing als gemeentelijk monument te beëindigen. In diezelfde vergadering is besloten de procedure tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand op te starten voor dit pand. Voor het nemen van het besluit tot aanwijzing als beschermd beeldbepalend pand is de procedure opnieuw opgestart. Dit voorstel betreft het nemen van een definitief besluit ten aanzien van de status als beschermd beeldbepalend pand.

Besluit:

  1. Pastoor Jacobsstraat 45 te Sint Hubert, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie C, perceelnummer 2109, aan te wijzen als beschermd beeldbepalend pand.
  2. Pastoor Jacobsstraat 45 te Sint Hubert, kadastraal kenmerk: MIL00, sectie C, perceelnummer 2109, te registeren in het gemeentelijk erfgoedregister.

Ontwerp Wegenlegger

Z/23/145632 - D/24/2059870

Samenvatting

Op dit moment beschikt onze gemeente over 5 wegenleggers van de voormalige gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Na de gemeentelijke herindeling is onze gemeente op basis van de Wet algemene regels herindeling verplicht om een nieuwe wegenlegger op te stellen. In de wegenlegger worden alle openbare wegen buiten de bebouwde kom opgenomen. Ook bevat de wegenlegger toegangswegen naar het station. Van elke weg wordt de verharding, breedte en lengte beschreven en wordt vermeld wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. Daarnaast zijn de kunstwerken die in of onder de weg liggen vermeld met de bijbehorende onderhoudsverplichting. Het college maakt de wegenlegger op, geeft deze vrij voor inspraak en geeft een oordeel over ingebrachte zienswijzen. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vervolgens de bevoegdheid de wegenlegger vast te stellen.

Besluit:

  1. De ontwerp-wegenlegger op te maken door ondertekening van het achterblad onder punt 1 en het ondertekenen van de wegenleggerkaart.
  2. De ontwerp-wegenlegger vrij te geven voor inspraak.

Vaststelling startnotitie - Van omgevingsvisie naar omgevingsuitvoering

Z/25/226937 - D/25/2130477

Samenvatting

Najaar 2025 wordt de omgevingsvisie Land van Cuijk vastgesteld. Om tot een daadwerkelijke uitvoering van het gedachtegoed uit de omgevingsvisie te komen is een traject nodig waarin verschillende onderdelen worden uitgewerkt zodat er een handelingskader gaat ontstaan. Om vanuit de omgevingsvisie naar een omgevingsuitvoering te komen zetten we een traject in van maximaal twee jaar. Een traject om te werken naar een gebiedsgerichte aanpak en een integraal afwegingskader. Daarvoor is een startnotitie opgesteld en wordt voorgesteld deze vast te stellen.

Besluit:

Vast te stellen de startnotitie ‘’Van omgevingsvisie naar omgevingsuitvoering’’.

Raadsinformatiebrief Beantwoording schriftelijke vragen LLVC over Kansen pakken

Z/25/224918 - D/25/2144642

Samenvatting

De Fractie LLVC (Liesbeth van Heeswijk) heeft op 11 februari 2025 schriftelijke vragen (RIS 2025-V-10) gesteld over ‘Kansen pakken’. Voorgesteld wordt de raadsinformatiebrief vast te stellen met daarin de antwoorden op de gestelde vragen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief met de beantwoording van de schriftelijke vragen LLVC over ‘Kansen pakken’.

Raadsinformatiebrief Beantwoording schriftelijke vragen CDA over huisvesting BHIC in Grave

Z/25/228706 - D/25/2141944

Samenvatting

De Fractie CDA (Ben Peters) heeft op 11 februari 2025 schriftelijke vragen (RIS 2025-V-22) gesteld over de huisvesting van BHIC in Grave. Voorgesteld wordt de raadsinformatiebrief vast te stellen met daarin de antwoorden op de gestelde vragen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief met de beantwoording van de schriftelijke vragen CDA over de huisvesting BHIC in Grave.