28 september: Denk mee over je nieuwe gemeente!

Brainstorm jongeren

Op 1 januari 2022 is het zover: de gemeente Land van Cuijk. De gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis bestaan dan niet meer. Maar liefst 90.000 inwoners, 32 dorpen en 1 stad telt straks de nieuwe gemeente. Je woont straks in de grootste gemeente van Brabant! Een gemeente is er voor de inwoners, dus ook voor jou. Op 24 november zijn er herindelingsverkiezingen. De inwoners kiezen dan hun nieuwe gemeenteraad. Ruim tien partijen nemen deel aan de verkiezingen. Die partijen hebben allemaal ideeën voor de nieuwe gemeente. Al die plannen verwerken ze in een verkiezingsprogramma. Best lastig om te bepalen op welke partij je stemt!

Om inwoners daarbij te helpen maken we een StemWijzer. Dat is een soort van test via internet waarmee je erachter kunt komen welke partij volgens jou de beste ideeën heeft. Dat wordt gedaan aan de hand van 30 stellingen. We vinden het belangrijk dat jongeren meebouwen aan de StemWijzer. Dat doe je door mee te praten over wat jij belangrijk vindt voor de nieuwe gemeente. Wat kan er allemaal beter in de nieuwe gemeente? Dat kan echt van alles zijn. Denk bijv. aan klimaat, sport, wonen, onderwijs, milieu, zorg, uitkeringen, zwembad, sporthal, natuur, afval, straten, veiligheid, muziek, ontmoeting, armoede, sluitingstijden, zwembad, verkeer, openbaar vervoer en nog veel en veel meer. Misschien komt jouw thema of zelfs je stelling wel in de StemWijzer!

Daarom nodigen we jongeren van 15 tot en met 18 jaar uit om met ons mee te praten. Ben je iets jonger of ouder en wil je toch graag meepraten? Ook dan ben je van harte welkom. Dat meepraten doen we op dinsdag 28 september van 19.00 - 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Cuijk. De pizza staat voor je klaar! De nieuwe gemeente is erg groot. Wanneer het lastig voor je is om in Cuijk te komen, dan regelen we dat je thuis wordt opgehaald.

Wil je meedoen?

Je kunt je aanmelden via griffie@landvancuijk.nl. Geef aan welke pizza jij het lekkerst vindt en of we je thuis op moeten komen halen. Geef dan ook je adres door. Appen naar 06-23385646 kan ook.