Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Incidenten in Grave

Geplaatst op donderdag 26 september 2024

De afgelopen week zijn er in Grave incidenten geweest. Deze incidenten staan los van elkaar, maar vallen samen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in een korte tijd. Hierbij is ook het AZC betrokken.

Marieke Moorman

“Ik kan me voorstellen dat berichten en beelden die hierover online circuleren voor een onveilig gevoel zorgen onder inwoners van Grave. De vragen die er leven in Grave over de inzet van gemeente en politie zijn bij ons bekend. Graag informeer ik u over de extra maatregelen.

Afgelopen dagen, nu en ook de aankomende periode is het toezicht door onze boa’s, het flying squad (boa’s met specialisatie op AZC-bewoners), straatcoaches en de politie geïntensiveerd. Zij zijn meer aanwezig in het straatbeeld. Daarnaast voert COA gesprekken met de bewoners van het AZC en hebben zij het toezicht op de in- en uitgaande bezoekersstroom aangescherpt.

Op social media zag ik dat er initiatieven zijn om buurtwachten op te richten. Het hebben van buurtpreventie is een goed initiatief maar het is niet de bedoeling om het heft in eigen hand te nemen. Dit is niet weg die we met elkaar moeten willen bewandelen. Ik vraag u om vertrouwen te hebben in de politie en handhavingsinstanties én juist met elkaar samen te werken. Dus mocht u verdachte situaties waarnemen, meld dit dan direct via 112 of via het nummer 0900-8844.

Ik heb er vertrouwen in dat we samen de goede dingen doen en blijven doen en weer terugkeren naar een prettige en veilige leefomgeving voor iedereen.”