Herindelingsadvies

In het herindelingsadvies staan de opgaven beschreven waar de nieuwe gemeente voor staat, de visie op de toekomst en de (duurzame) financiële situatie van de nieuwe gemeente. En in het advies zijn ook de grenzen van de gemeente en de herindelingsdatum vastgesteld. Bij het opstellen van de visie zijn ook inwoners, ondernemers en organisaties betrokken.

Prachtig en krachtig vanuit onze kern

Door de samenvoeging van Cuijk, Boxmeer, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis ontstaat één krachtige en toekomstbestendige gemeente. De nieuwe gemeente Land van Cuijk wordt voor wat betreft oppervlakte de grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant, met circa 90.000 inwoners verspreid over ruim 352 km2 oppervlakte en 33 kernen. De nieuwe gemeente heeft de ambitie om het unieke eigen karakter van de 33 kernen te koesteren en versterken.

Als grote gemeente kunnen we meer bereiken voor onze inwoners, hebben we grotere invloed ten opzichte van de gemeenten om ons heen, in de regio en in de provincie. We kunnen landelijke vragen beter oppakken. Bijvoorbeeld de energietransitie. Daarbij kunnen we vertrouwen op een sterke ambtelijke organisatie, die nog meer kwaliteit kan leveren. Ook zijn we een aantrekkelijkere werkgever en beter in staat om goede medewerkers te vinden.

Samen kunnen we – met onze samenleving – de vele uitdagingen aan. Om iedereen mee te laten doen, te zorgen voor voldoende werkgelegenheid, passende woningen te bouwen, de bereikbaarheid van de dorpen te verbeteren en oog te hebben voor elkaar. Ook zijn we beter in staat om onze ondernemers en bedrijven te ondersteunen en onze economie te versterken.

Downloads